Fazulu preberieme, umyjeme a namocime den vopred do vody, aby zmakla. Na druhy den uvarime v tej istej vode, v ktorej bola namocena, spolu s celou cibulou a bobkovymi listami. Ked je fazula takmer makka, pridame ocistene, pokrajane zemiaky, osolime, poprasime mukou a dovarime. Nakoniec primiesame sladku smotanu a ochutime octom a cukrom. Podavame s chlebom.
Recepty na jedlá zo strukovín najmä z šošovice, fazuľe, hrachu a sóje. Stránka ďalej obsahuje ďalšie recepty nielen zo strukovín. Ale aj z mäsa, ovocia a zeleniny a mnohé Iné. Vláknina je dôležitá zložka zdravej stravy a túto obsahujú najmä strukoviny. Preto by vašom jedálničku nemali chýbať jedla zo strukovín, ktoré okrem iného nájdete na tejto stránke.
sobota 21. januára 2017
Fazuľová smotanova polievka
200 g suchej fazule, 1 cibula, 2 bobkove listy, 400 g zemiakov, sol, 30 g hladkej muky, 2,5 dl sladkej smotany, ocot, cukor
Fazulu preberieme, umyjeme a namocime den vopred do vody, aby zmakla. Na druhy den uvarime v tej istej vode, v ktorej bola namocena, spolu s celou cibulou a bobkovymi listami. Ked je fazula takmer makka, pridame ocistene, pokrajane zemiaky, osolime, poprasime mukou a dovarime. Nakoniec primiesame sladku smotanu a ochutime octom a cukrom. Podavame s chlebom.
Fazulu preberieme, umyjeme a namocime den vopred do vody, aby zmakla. Na druhy den uvarime v tej istej vode, v ktorej bola namocena, spolu s celou cibulou a bobkovymi listami. Ked je fazula takmer makka, pridame ocistene, pokrajane zemiaky, osolime, poprasime mukou a dovarime. Nakoniec primiesame sladku smotanu a ochutime octom a cukrom. Podavame s chlebom.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára