Fazuľu prepláchneme a namočíme cez noc do väčšieho množstva vody. Neosolené varíme asi 2 hodiny, pred varom ich trochu osolíme, scedíme, pridáme orestovanú nakrájanú anglickú slaninu a ešte do teplého základu vmiešame marinádu z oleja, octu, roztlačeného cesnaku so soľou, majoránom, oreganom, tymianom, rozmarínom a čierneho korenia. Šalát necháme pri izbovej teplote niekoľko hodín naležať.
Recepty na jedlá zo strukovín najmä z šošovice, fazuľe, hrachu a sóje. Stránka ďalej obsahuje ďalšie recepty nielen zo strukovín. Ale aj z mäsa, ovocia a zeleniny a mnohé Iné. Vláknina je dôležitá zložka zdravej stravy a túto obsahujú najmä strukoviny. Preto by vašom jedálničku nemali chýbať jedla zo strukovín, ktoré okrem iného nájdete na tejto stránke.
štvrtok 26. januára 2017
Fazuľový šalát s cesnakom
200 g farebnej fazule,100g bielej fazule,kyslá smotana,150 g anglickej slaniny,5 lyžíc oleja,1 lyžica vinného octu,5-7 mesiačikov cesnaku,soľ, čierne korenie mleté,1 lyžička majoránu, 1 lyžička oregana, 1 lyžičky tymianu, 1 lyžičky rozmarínu
Fazuľu prepláchneme a namočíme cez noc do väčšieho množstva vody. Neosolené varíme asi 2 hodiny, pred varom ich trochu osolíme, scedíme, pridáme orestovanú nakrájanú anglickú slaninu a ešte do teplého základu vmiešame marinádu z oleja, octu, roztlačeného cesnaku so soľou, majoránom, oreganom, tymianom, rozmarínom a čierneho korenia. Šalát necháme pri izbovej teplote niekoľko hodín naležať.
Fazuľu prepláchneme a namočíme cez noc do väčšieho množstva vody. Neosolené varíme asi 2 hodiny, pred varom ich trochu osolíme, scedíme, pridáme orestovanú nakrájanú anglickú slaninu a ešte do teplého základu vmiešame marinádu z oleja, octu, roztlačeného cesnaku so soľou, majoránom, oreganom, tymianom, rozmarínom a čierneho korenia. Šalát necháme pri izbovej teplote niekoľko hodín naležať.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára