pondelok 7. januára 2019

Fazuľkový prívarok zo žltej fazule

500 g žltej fazuľky., soľ., voda., 40 g masti., 40 g hladkej múky., 20 g cibule., ½ l smotany alebo mlieka., 20 g hladkej múky., šťava z ½ citróna., 10 g cukru., kôpor
Očistenú fazuľku pokrájame na kosoštvorce a dáme variť do osolenej vody. Z masti a múky urobíme ružovú zápražku, pridáme postrúhanú cibuľu, trocha popražíme a zalejeme smotanu, v ktorej sme rozhabarkovali múku. Prilejeme vodu, v ktorej sa varila fazuľka, dobre premiešame, vložíme uvarenú fazuľku a ešte trochu povaríme. Nakoniec dochutíme citrónovou šťavou, cukrom a posekaným kôprom. Podávame s varenými zemiakmi a sádzanými vajcami, párkom, špekáčikmi a pod.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára