pondelok 14. januára 2019

Fazuľová polievka s haluškami

200 g veľkozrnnej fazule., 150 g koreňovej zeleniny., 50 g údenej slaniny., malú cibuľu., 40 g hladkej múky., 2 KL mletej červenej papriky., soľ., mleté čierne korenie., 100 g párkov.
BEŠAMELOVÉ HALUŠKY: 20 g masla., 20 g hrubej múky., 0,5 dl mlieka., 0,5 dl vody., soľ., vajce., strúhanka., zelená petržlenová vňať.
Veľkozrnnú fazuľu namočíme deň vopred do studenej vody. Na druhý deň pridáme očistenú a pokrájanú koreňovú zeleninu a uvaríme do mäkka. Údenú slaninu pokrájame na malé kocky, pridáme cibuľu posekanú na drobno, speníme, primiešame múku, znovu opražíme, zafarbíme mletou červenou paprikou a zamiešame do polievky. Potom polievku osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, pridáme párky pokrájané na kolieska a povaríme 20 minút. Nakoniec do polievky nahádžeme halušky a povaríme 5 minút.
Bešamelové halušky. Z masla, múky, mlieka a vody uvaríme za stáleho miešania bešamel, ktorý osolíme a do vychladnutého zamiešame vajce, strúhanku podľa potreby a zelenú petržlenovú vňať posekanú na drobno. Z pripraveného cesta povykrajujeme malou lyžičkou halušky, ktoré nahádžeme do polievky a povaríme 5 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára