sobota 19. januára 2019

Omeleta zo zemiakov a kukurice

vajcia, 675 g zemiakov., červená paprika., 2 PL extra panenského olivového oleja., cibuľa., 250 g rozmrazenej kukurice., 6 vajec., PL nadrobno posekanej petržlenovej vňate., soľ., mleté čierne korenie
Ošúpané zemiaky nakrájame na tenké plátky, zalejeme vriacou vodou a necháme zovrieť. Pridáme pokrájanú papriku a varíme na slabom ohni 3 minúty. Scedíme a odložíme na teplé miesto. V panvici rozohrejeme olej, pridáme pokrájanú cibuľu a pražíme ju 3 minúty. Pridáme zemiaky, pokrájanú papriku a kukuricu. Pražíme asi 8 minút. Kým zemiaky nie sú mäkké. Vo veľkej mise rozšľaháme vajcia s petržlenovou vňaťou, soľou a mletým čiernym korením. Zeleninu preložíme k vajciam. Panvicu s olejom, ktorý zostal po opraženej zelenine, vrátime na stredný oheň. Nalejeme vaječnú zmes so zeleninou a rovnomerne rozotrieme. Omeletu pečieme, pričom potriasame panvicou 3 až 4 minúty alebo kým okraje nestuhnú a povrch nezačne pevnieť. Rozohrejeme gril na maximum a omeletu dáme pod gril asi na 2 minúty, kým vajcia celkom nestuhnú. Panvicu vyberieme z grilu a omeletu necháme tuhnúť ešte 2 minúty. Potom ju vyklopíme na tanier. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára