utorok 8. januára 2019

Jahňací šalát s hrachovými strukmi

400 g jedlých hrachových strukov., 250 g jahňaciny., 100 g pečených mandlí., 3 PL mandľového oleja (môžeme ho nahradiť olivovým)., 2 natvrdo uvarené žĺtka., ½ náprstka koňaku., PL octu., čierne korenie., soľ., 250 g mandlí
Očistené hrachové struky uvaríme v osolenej vriacej vode domäkka. Okamžite po vybratí z vriacej vody ich opláchneme v studenej vode. Mandle olúpeme, malú časť si odložíme na dekoráciu a zvyšok nadrobno nakrájame. Očistené a na kocky nakrájané jahňacie mäso dochutíme soľou, čiernym korením a podlejeme mandľovým, resp. olivovým olejom. Mäso dáme na panvicu, zakryjeme a necháme asi 20 minút dusiť, pritom ho občas premiešame. K mäsu pridáme nakrájané mandle a presvedčíme sa, či je dostatočne slané. Flambujeme s koňakom. V miske vyšľaháme uvarené vaječné žĺtka s olejom, octom a soľou. Nakoniec zmiešame hrachové struky s mäsom a vyšľahanými žĺtkami. Servírujeme ozdobené rôznymi druhmi lupienkov jedlých kvetov, napr. ružových. Hotovú jahňacinu zmrazíme v uzavretej nádobe. Spotrebujeme do 3 mesiacov. Rozmrazujeme prudkým ohriatím v klasickej rúre. Lupienkami ozdobíme až nakoniec.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára