utorok 15. januára 2019

Špargľový šalát s hráškom

500 g bielej špargle., soľ., štipka cukru., 75 g strukov cukrového hrášku., 150 g šampiňónov., 100 g malých rajčiakov., 200 g nárezu z morčacích pŕs., 50 g klíčkov (reďkovky alebo sóje)
Nálev: dl kyslej smotany., biely jogurt (150 g)., KL rajčiakového pretlaku., 1 – 2 PL koňaku alebo brandy., soľ., cukor
Špargľu umyjeme, očistíme a nakrájame na kúsky dlhé 4 – 5 cm, ktoré asi 10 minút povaríme vo vode so štipkou cukru. Potom vodu zlejeme, špargľu opláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Umyté šampiňóny a rajčiaky nakrájame na plátky, morčací nárez na drobné kúsky. Klíčky preberieme, umyjeme a necháme na sitku dobre odkvapkať. Špargľu, hráškové struky, šampiňóny, rajčiaky, morčacie prsia a klíčky spolu pomiešame. Kyslú smotanu vymiešame s jogurtom, rajčiakovým pretlakom, pridáme koňak alebo brandy. Zmes dochutíte soľou, korením a štipkou cukru. Nalejeme na šalát, opatrne premiešame. Nakoniec šalát podľa potreby dochutíme a podávame ozdobený petržlenovou vňaťou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára