sobota 19. januára 2019

Filety v citrónovej šťave

4 PL citrónovej šťavy., soľ., 450 g zelenej fazľky., 12 filiet z makrely., mleté biele korenie., rozmarín., 20 g masla
Zelené fazuľky umyjeme, očistíme a povaríme 10 minút v slanej vode. Fazuľky zlejeme a opláchneme pod studenou vodou, aby nestratili farbu. Makrely zvinieme a prichytíme špáradlom. V hrnci necháme zovrieť ½ l vody s citrónovou šťavou a soľou. Do vody opatrne vložíme závitky a varíme 5 minút. Potom ich vyberieme, necháme odkvapkať, potrieme maslom, okoreníme a dáme na 10 minút zapiecť do predhriatej rúry. Podávame spolu s fazuľkovými strukmi, nakrájanými látkami citróna a ozdobíme rozmarínom. Ako prílohu môžeme servírovať zemiakové pyré ochutené bylinkovým maslom. (Jedlo si môžeme dochutiť omáčkou uvarenou zo ¼ l pomarančovej šťavy a ¼ l bieleho vína.)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára