streda 9. januára 2019

Guláš s fazuľkou

350 g bravčového mäsa z pliecka., 40 g oleja., 80 g cibule., soľ., PL mletej červenej papriky., kocka masoxu., KL kečupu., strúčik cesnaku., KL mletej rasce., konzerva zelenej fazuľky., 2,5 dl kyslej smotany
Mäso opláchneme, pokrájame na kocky a opražíme na oleji s opraženou cibuľkou. Pridáme soľ, mletú papriku, zriedený masox vodou a podlejeme tak, aby bolo mäso zakryté. K polomäkkému mäsu pridáme kečup, prelisovaný cesnak a rascu. Dusíme, až je mäso úplne mäkké. Potom pridáme scedenú, pokrájanú fazuľku. Doplníme nálevom z fazuľky tak, aby sme dostali potrebnú hustotu guláša. Nakoniec guláš zjemníme smotanu a dochutíme. Podávame s chlebom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára