300
g ryže, soľ, 0,25 l vody, 150 g póru, 175 g sterilizovaných
fazuľových klíčkov, 100 g šunky, 4 vajcia, 3 PL ryžového vína,
6 PL oleja, 100 g mrazeného hrachu, 150 g kreviet, 1 PL ustricovej
omáčky, 3 PL sójovej omáčky
Ryžu
varíme vo vriacej vode 15 minút a potom ju scedíme.
Vychladnutú opražíme na panvici na 2 lyžiciach oleja. Osobitne
podusíme na 2 lyžiciach oleja umytý a nakrájaný pór, ku
ktorému pridáme nadrobno nakrájanú šunku, odkvapkané fazuľové
klíčky, hrach, krevety a spolu 2 minúty podusíme. Vajcia
zmiešame s 2 PL ryžového vína a na panvici z nich
na 2 PL oleja upečieme omeletu, ktorú nakrájame na malé kúsky.
Primiešame ich spolu so zvyšným ryžovým vínom, ustricovou
a sójovou omáčkou a ryžou k ostatnej mase a ešte
2 minúty dusíme. Podľa chuti dosolíme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára