400
g ryže, 50 g zeleného hrášku, cuketa, ½ žltej papriky, ½
červenej papriky, baklažán, mrkva, bobkový list, olivový olej,
citrónová šťava, bazalka, soľ a korenie
Zeleninu
umyjeme, papriku a mrkvu nakrájame na kocky. Cuketu a baklažán
najprv prekrojíme po dĺžke na štvrťky a potom na menšie kúsky.
Hrášok uvaríme v slanej vode, potom ho scedíme a odložíme
nabok. Papriku, mrkvu, cukety a baklažán zmiešame, osolíme,
okoreníme a pokvapkáme olejom. Položíme na alobal spolu s
vetvičkou bazalky. Okraje čo najtesnejšie uzavrieme a 12-15 minút
pečieme tak, aby bola zelenina mäkká, ale aby sa nerozpadávala.
Ryžu uvaríme v dostatočnom množstve vody spolu s 1 bobkovým
listom a citrónovou šťavou. Napokon jemne zmiešame ryžu so
zeleninou a odloženým hrachom, pokvapkáme olivovým olejom a
podávame. K zelenine môžeme pridať 2 strúčiky nakrájaného
cesnaku.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára