4
mladé holuby, soľ, 40 g údenej slaniny, 20 g cibule, 20 g mrvky,
20 g petržlenu
Hrášok: ½ kg hrášku, 60 g masla, 30 g hladkej múky, soľ, 20 g cukru, petržlenová vňať
Vyprážané žemle: 2 žemle, ¼ dl mlieka, 2 vajcia, 100 g masti na vyprážanie
Hrášok: ½ kg hrášku, 60 g masla, 30 g hladkej múky, soľ, 20 g cukru, petržlenová vňať
Vyprážané žemle: 2 žemle, ¼ dl mlieka, 2 vajcia, 100 g masti na vyprážanie
Vypitvané
mladé holuby umyjeme, posolíme a upravíme na pečenie. V rajnici
rozpražíme údenú slaninu pokrájanú na plátk a pridáme
pokrájanú cibuľu, mrkvu a petržlen. Do tohto základu vložíme
holuby, podlejeme ich vodou, prikryheme a v rúre udusíme do žlta.
Mäkké holub rozkrojíme na štvrtiny, poukladáme na misu, na ňu
dáme i udusený hrášok a polejeme šťavou. Obložíme vyprážanou
žemľou.
Hrášok: Hrášok dusíme na masle, posolíme, ocukríme, pridáme posekanú petržlenovú vňať, poprášime múkou, trochu podlejeme vývarom a dobre povaríme.
Vyprážané žemle: Žemle pokrájame na plátky ½ cm hrubé, namočíme do vajec rozmiešaných s mliekom a v horúcej masti vypražíme do ružova.
Hrášok: Hrášok dusíme na masle, posolíme, ocukríme, pridáme posekanú petržlenovú vňať, poprášime múkou, trochu podlejeme vývarom a dobre povaríme.
Vyprážané žemle: Žemle pokrájame na plátky ½ cm hrubé, namočíme do vajec rozmiešaných s mliekom a v horúcej masti vypražíme do ružova.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára