zväzok
lahôdkovej cibuľky alebo pór, cibuľa, 45 g masla, 250 g ryže, 3
lyžice zeleninového vývaru, 20 kusov mrazených rybacích prstov,
75 g tvrdého syra, 5 rajčiakov, soľ, biele korenie, zväzok kôpru
Očistenú
cibuľku pokrájame na kolieska, obielenú cibuľu pokrájame
nadrobno. Trochu tuku rozpálime na panvici a posekanú cibuľu
opražíme do sklovita. Pridáem ryžu, pri miešaní ju trocha
opražíme a nakoniec zalejeme 0,5 l vody s vývarom. Pridáme trocha
cibuľky a zakryté dusíme pri miernej teplote na slabom ohni 20
minút. Na druhej panvici roztopíme 30 g masla a nerozmrazené prsty
na nej opekáme z oboch strán 5-8 minút. Rajčiaky pokrájame na
malé kúsky, kôpor posekáme nadrobno a primiešame do ryže.
Dochutíme soľou a korením. Rybie prsty rozložíme na ryžu a
posypeme strúhaným syrom. Zapekáme 10-15 minút pri teplote 200
stupňov. Zdobíme kôprom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára