1 Encián, 150 g syra (eidam), 150 g kečupu, 100 g sterilizovaného hrášku, 100 g šampiňónov, oregano, tymian, tuk na vymastenie plechu, sol
Pripravíme si cesto. Tvrdý syr nastrúhame. Encián nakrájame na pásiky. Očistené šampiňóny nakrájame na plátky (môžeme použiť aj sterilizované šampiňóny v slanom náleve). Cesto dáme na pomúčenú dosku a vytvarujeme. Potom ho prenesieme na vymastený plech. Najprv cesto potrieme kečupom, z nakrájaného Enciánu vytvoríme na ňom pásy, ktoré striedame s pásmi šampiňónov a hrášku. Pizzu posypeme oreganom a tymianom. Solíme len veľmi málo.
Dáme piecť do vyhriatej rúry, počas pečenia okraje pizze môžeme potierať vodou alebo rozšľahaným vajcom. Pizzu pred dopečením posypeme syrom a necháme ešte chvíľu zapiecť, kým sa syr neroztopí.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára