500 g zelenej fazulky, sol, 30 g masti, 30 g hladkej muky, masovy vyvar, 1 lyzicku cukru, ocot, 2,5 dl kyslej smotany, 1 lyzicu posekaneho cerstveho kopru, 2 lyzice oleja, 1 cibulu, 300 g bravcoveho masa z lopatky, mlete cierne korenie
Zelenu fazulku ocistime, pokrajame na kusky dlhe 2 az 3 cm a uvarime v mensom mnozstve osolenej vody do makka. Z masti a muky pripravime bledu zaprasku, rozriedime ju masovym vyvarom a povarime. Primiesame uvarenu zelenu fazulku, osladime, okyslime octom a ochutime kyslou smotanou a posekanym cerstvym koprom. V rozohriatom oleji spenime cibulu posekani nadrobno, pridame maso pokrajane na kocky, oprazime, osolime, okorenime mletym ciernym korenim, podlejeme trochou horuceho masoveho vyvaru a udusime do makka. Podavame spolu so zelenou fazulkou a uvarenymi zemiakmi.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára