8
tenkých plátkov prerastenej údenej slaniny, 100 g údeného syra
nakrájaného na kocky, 2 lyžice masla (alebo tuku), 4 stredne veľké
cukety, 1 malá konzerva paradajkového pretlaku, 2 strúčiky
cesnaku, 1 lyžica nastrúhanej citrónovej kôry, zväzok tymianu,
mleté čierne korenie, soľ
Cukety
umyjeme a blanšírujeme vo vriacej, osolenej vode asi 5 minút.
Vyberieme, rozpolíme a rozložíme na pracovnú dosku. Paradajkový
pretlak rozmiešame s nasekaným cesnakom, nastrúhanou citrónovou
kôrou a nasekaným tymianom. Zmesou potrieme polovičky cukiet.
Posypeme soľou a mletým čiernym korením. Polovičky cukiet opäť
spojíme. Každú cuketu obtočíme dvoma plátkami slaniny.
Pripravené cukety dáme do vymastenej ohňovzdornej nádoby.Posypeme
syrom a zapečieme v rúre predhriatej na 200 oC asi 15 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára