200
g zemiakov na šalát., 1 haring (sleď) s mliečom., 1/2 dl kyslej
smotany., 1 lyžica oleja., 1 menšia cibuľa., horčica., ocot.,
mletá sladká červená paprika., 2 kyslé uhorky., 1 kyslé
jablko., soľ.,
Zemiaky
uvaríme v šupke a necháme vychladnúť. Z haringa stiahneme kožu,
rozpolíme ho, vykostíme a pokrájame na hrubšie rezance. Z mlieča
odstránime blanu, rozotrieme ho nožom a zamiešame do smotany.
Pridáme posekanú cibuľu, mletú sladkú červenú papriku, ocot,
olej, horčicu a dochutíme soľou. Olúpeme zemiaky, jablko a uhorku
pokrájame na kocky, zmiešame s pokrájaným haringom a ostatnými
prísadami. Necháme odležať. Ozdobíme kyslou uhorkou.
(2
porcie / 1 porcia 1093 kJ – 261 kcal., B – 12,0 g., T – 13,0
g., S – 24,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára