utorok 23. augusta 2016

Šalát z haringa so zemiakmi

200 g zemiakov na šalát., 1 haring (sleď) s mliečom., 1/2 dl kyslej smotany., 1 lyžica oleja., 1 menšia cibuľa., horčica., ocot., mletá sladká červená paprika., 2 kyslé uhorky., 1 kyslé jablko., soľ.,
Zemiaky uvaríme v šupke a necháme vychladnúť. Z haringa stiahneme kožu, rozpolíme ho, vykostíme a pokrájame na hrubšie rezance. Z mlieča odstránime blanu, rozotrieme ho nožom a zamiešame do smotany. Pridáme posekanú cibuľu, mletú sladkú červenú papriku, ocot, olej, horčicu a dochutíme soľou. Olúpeme zemiaky, jablko a uhorku pokrájame na kocky, zmiešame s pokrájaným haringom a ostatnými prísadami. Necháme odležať. Ozdobíme kyslou uhorkou.

(2 porcie / 1 porcia 1093 kJ – 261 kcal., B – 12,0 g., T – 13,0 g., S – 24,0 g)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára