streda 31. augusta 2016

Fazuľové rezance

150 g údeného mäsa, 3 vajcia, 200 g suchej bielej fazule, 100 g varených zemiakov, 1 cibuľa, 20 g hladkej múky, masť na vyprážanie, strúhanka, majorán, mleté čierne korenie, soľ
Umytú a cez noc namočenú fazuľu uvaríme a pomelieme. Potom k nej pridáme nastrúhané zemiaky, soľ, majorán, mleté čierne korenie, nakrájanú opraženú cibuľu, vajcia a na kocky nakrájané údené alebo pečené mäso – môžu byť aj škvarky. Všetko dobre premiešame a podľa potreby zahustíme strúhankou.Na pomúčenej doske sformujeme rezne, ktoré ponamáčame v rozšľahanom vajci a strúhanke a na rozpálenej masti z oboch strán vypražíme.Podávame s kyslou dusenou kapustou alebo so zemiakovou kašou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára