200
ml smotany, 4 lyžice masla (alebo tuku), 4 stredne veľké cukety,
200 ml bieleho vína, 4 paradajky, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2
lyžice octu, zväzok oregana, trocha cukru, mleté čierne korenie,
soľ
Cukety
umyjeme, očistíme a nakrájame na tenké plátky. Maslo roztopíme
v hrnci a opražíme v ňom nadrobno nakrájanú cibuľu a nasekaný
cesnak. Pridáme plátky cukiet a krátko opražíme. Zalejeme octom,
bielym vínom a smotanou. Prikryjeme a varíme na miernom ohni asi 5
minút. Paradajky olúpeme, zbavíme jadierok, nakrájame na
kocky a spolu s nasekaným oreganom pridáme k cuketám. Ochutíme
soľou, mletým čiernym korením a cukrom. Prikryjeme a ešte
povaríme asi 5 minút. Ihneď podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára