250
g ryže, 250 g suchej bielej fazule, 50 g nastrúhaného údeného
syra, 50 g údenej slaniny, 1 cibuľa, 2 strúčiky casnaku, 4 lyžice
paradajkového pretlaku, 1 lyžica oleja, mäsový vývar, 1 lyžica
nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate, mleté čierne
korenie, soľ.
Sparenú
ryžu opražíme v rozpálenom oleji. Zalejeme mäsovým vývarom,
osolíme a udusíme domäkka. Deň vopred namočenú fazuľu
uvaríme domäkka. Údenú slaninu nakrájame na malé kocky a
rozpražíme. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, rozotretý cesnak,
petržlenovú vňať a paradajkový pretlak. Podlejeme trochou
mäsového vývaru a povaríme.Napokon pridáme udusenú ryžu a
uvarenú fazuľu, okoreníme a premiešame. Podávame posypené
nastrúhaným syrom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára