štvrtok 1. septembra 2016

Hrášková polievka so zemiakmi

40 g hrášku., 60 g zemiakov., 10 g rastlinného tuku., 1/2 vajca., pažítka alebo zelená petržlenová vňať., 200 g vývaru z kostí., voda., soľ.,
Do vriacej vody dáme variť vylúpaný hrášok (alebo použijeme sterilizovaný hrášok z konzervy) a uvaríme do mäkka. Uvaríme zemiaky a spolu s hráškom ich pretrieme, zriedime vývarom z kostí a vývarom zo zemiakov, posolíme a povaríme. Pridáme rozšľahané vajce a tuk a zamiešame. Pred podávaním pridáme pažítku alebo zelenú petržlenovú vňať, pokrájané nadrobno.

1 porcia 377 kJ –  90 kcal., B – 2,6 g., T – 4,7 g., S – 9,7 g.,

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára