600
g teľacieho karé, 80 g masla, 20 g hladkej múky, 800 g fazuľových
strukov, 80 g masla, petržlenová vňať, 30 g strúhanky, 1 dl
šľahačky
Z
teľacieho karé odlorežeme blany a odsekneme chrbtovú kosť. Mäso
pokrájame tak, aby na každom rebierku bola rebrová kosť. Rebierka
naklepeme, posolíme, pomúčime a z oboch strán opečieme na masle,
na ktorom upražíme múku do zlatožlta. Zalejeme vývarom, dobre
povaríme, uložíme na misu a obložíme dusenými fazuľovými
strukmi. Dusené fazuľové struky: Do rajnice dáme maslo, vložíme
umyté a očistené fazuľové struky, posolíme, posypeme upraženou
strúhankou, nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou a premiešame.
Podlejeme vodou, prikryjeme a v rúre dusíme. Pred dodusením
nalejeme na struky smotanu a ešte 15 minút dusíme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára