750
g ryže, 300 g húb ,100 g masla, cibuľu, 200 g eidamu, 150 g hrášku
,50 g strúhaného parmezánu , 4 vajcia, mleté čierne korenie ,
strúhanku ,olej na vyprážanie
Bielu
guľatú ryžu varíme vo vriacej vode, kým sa nezačne trochu
lepiť. Vodu zlejeme, k ryži primiešame rozšľahané vajcia, maslo
a postrúhaný parmezán. Zmes necháme asi hodinu odstáť v
chladničke.Na masle opečieme nadrobno posekanú cibuľu a huby. Keď
sú huby mäkké, pridáme hrášok. Zmes necháme trochu vychladnúť,
dochutíme soľou a korením. Eidam pokrájame na kocky. Z ryžovej
zmesi formujeme guľky, veľké asi ako tenisová loptička. Do
každej zapracujeme časť hubovej zmesi s hráškom a 3 kocky
eidamu. Hotové guľky obalíme v strúhanke a opečieme na oleji.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára