220
g nakrájaných húb na plátky.Koreniny a pochutiny: 50 g nadrobno
nasekanej varenej šunky, 1 lyžica ryžového vína alebo suchého
sherry, 4 plátky sójového syra tofu, nakrájaného na malé kocky,
4 sušené čínske huby, namočené a nakrájané na plátky, 220 g
listov horčice alebo špenátu nakrájaných na kúsky dlhé 7 cm, 2
nasekané jarné cibuľky, štipka jedlej sódy, 2 čajové lyžičky
cukru, 2 cm čerstvého koreňa zázvoru, olúpaného a nakrájaného
na kúsky, pol čajovej lyžičky soli.
Omáčka: 1 lyžica omáčky z ustríc, 1 čajová lyžička tmavej sójovej omáčky, 1 lyžica kukuričného škrobu, 4 lyžice vývaru alebo vody, mleté čierne korenie
Omáčka: 1 lyžica omáčky z ustríc, 1 čajová lyžička tmavej sójovej omáčky, 1 lyžica kukuričného škrobu, 4 lyžice vývaru alebo vody, mleté čierne korenie
Čerstvé
huby namočíme na asi 1 minútu do vody. Huby vytlačíme a vodu
vylejeme. Zmiešame koreniace prísady dohromady a asi 6 minút huby
marinujeme. Marinádu zlejeme. Uvedieme do varu 1300 ml vody a
pridáme jedlú sódu a soľ. Zeleninu namočíme na asi 2 minúty,
potom ju osušíme a vodu zlejeme. Sójový syr posypeme s pol
čajovou lyžičkou soli a opražíme ho v horúcom oleji dozlata a
odložíme nabok. Vo woku rozpálime 2 lyžice oleja a za stáleho
miešania pražíme zázvor, cibuľku a šunku asi 3 minúty. Do woku
vrátime huby a zmiešame ich so zázvorom, cibuľkami a šunkou.
Pridáme premiešané prísady do omáčky a uvedieme ich do varu.
Pridáme sójový tvaroh a zvoľna varíme na miernom plameni, dokiaľ
omáčka nezhustne. Zeleninu naukladáme na misu a zalejeme ju
omáčkou. Posypeme mletým čiernym korením
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára