250
g ryža, 1 ks cibule, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžice masla, 500 ml
Zeleninový bujón, 1 vajce, 4 lyžice strúhaného syra, 1 lyžica
hladkej múky, 2 lyžice nakrájanej žeruchy, štipku mletého
korenia, štipku soli, na opečenie olej, na ozdobenie
paradajky, petržlen a plátky cibule
Ryžu
niekoľkokrát prepláchneme pod horúcou vodou, zalejeme vývarom z
Zeleninového bujónu, uvaríme do mäkka a necháme
vychladnúť. Ošúpanú cibuľu a cesnak jemne nasekáme, osmahneme
na rozpustenom masle a vmiešame k pripravenej vychladnutej ryži.
Pridáme vajcia, štyri lyžice jemne strúhaného parmezánu, hladkú
múku, nakrájanú žeruchu alebo pažítku, ochutíme mletým
korením, osolíme a všetko dôkladne premiešame.Z ryže tvarujeme
mokrými rukami menšie tenké placky a pečieme po oboch stranách
do zlatova. Hotové placky upravíme na nahriate taniere a ozdobíme
ich nakrájanými paradajkami, cibuľou a čerstvým petržlenom.
Dobre chutia i za studena so zeleninovým šalátom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára