2/3
pohára celozrnnej múky, 1/3 pohára hladkej múky, 60 g masla, ¼
pohára sezamových semien, žĺtok, 1 PL vody, soľ
Plnka:
300 g tofu, 30 g masla, 2 cibule, 2 kúsky zeleru, 1 červená
paprika, 1 ČL kukuričnej múky, 1/3 pohára vody, 2 ČL horčice, ½
kocky zeleninového bujónu, 1 PL zeleninového bujónu
Z
múky, masla, sezamu, žĺtka a vody zmiesime cesto a hnetením na
pomúčenej doske ho dohladka vypracujeme. Prikryjeme ho a dáme na
30 minút do chladničky. Vymastené a múkou vysypané formičky
vhodnej veľkosti naplníme rozvaľkaným cestom, okraje odrežeme.
Pečieme v stredne teplej rúre, kým cesto mierne nezhnedne.
Plnka:
Na masle speníme n aplátky pokrájanú cibuľu, pridáme na kocky
pokrájaný zeler a papriku. Zaprášime múkou, pridáme horčicu a
bujón. Necháme zovrieť a trochu zhustnúť. Pridáme na kocky
pokrájané tofu a petržlenovú vňať a spolu opät prehrejeme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára