Stredne
veľké, biele fazule (350 g) uvaríme do polomäkka.Počas varenia
si pripravíme zelenínu – 1 kaleráb, 1 mrkvu, 1 stredný pór,
ktorú nakrájame na menšie kocky a pridáme k fazuliam a spolu
dovaríme s fazuľou. Potom pridáme na kolieska nakrájanú čabajku
(100 g), 2 PL paradajkového pretlaku a chvíľu povaríme malom
ohni. Nakoniec rozhabarkujeme 1 PL hladkej múky v 2 dc bieleho vína,
pridáme rozotrený strúčik cesnaku, ČL papriky (s menšou časťou
štiplavej), trochu mletého čierneho korenia, kopcovitú ČL v
prstoch rozmrvenej majoránky, 1 kocku masoxu a prevarte. Podávajte
s čerstvo upečeným chlebom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára