¾
pohára šošovice, 5 zemiakov, 1 PL oleja, 2 cibule, 2 mrkvy, 3
kúsky zeleru, 3 strúčiky cesnaku, 1 ČL karí korenia, 5 dobre
zrelých rajčiakov, 2 kocky zeleninového bujónu, pohár vody, 2 PL
rajčiakového pretlaku, 2 PL posekanej petržlenovej vňate, 15 g
masla, ¼ ČL mletej červenej papriky, soľ
Šošovicu
nasypeme do vriacej vody, a na miernom ohni neprikrytú varíme 10
minút, zlejeme ju do sita a necháme odkvapkať. Zemiaky uvaríme v
šupke. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, roztlačený
cesnak, pridáme na kocky pokrájanú mrkvu a zeler a za stáleho
miešania varíme 5 minút. Vmiešame karí korenie a varíme minútu.
Potom pridáme ošúpané a pokrájané rajčiaky, pokrájané kocky
zeleninového bujónu, vodu a pretlak a necháme zovrieť. Na miernom
ohni dusíme 15 minút. Primiešame šošovicu a posekanú
petržlenovú vňať. Všetko preložíme do vľkej ohňovzdornej
nádoby. Navrch poukladáme na kolieska pokrájané zemiaky, ktoré
omastíme roztopeným maslom, osolíme a posypeme mletou paprikou.
Pečieme v stredne teplej rúre, kým zemiaky mierne nezhnednú.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára