100
g mladého špenátu, 3 cibuľky, karotka, ¼ zeleru, 40 g masla, 2
lyžice oleja, 750 ml slepačieho bujónu, 450 g hrášku, žĺtok,
0,15 l smotany, soľ, čierne korenie, štipka cukru, 4 lyžice
posekaného ľubovníka
Umyté
listy špenátu pokrájame na pásiky, očistenú cibuľku na
kolieska, očistenú karotku a zeler pokrájame na drobné kocky. V
hrnci roztopíme maslo a olej, pridáme koreňovú zeleninu, cibuľu
a krátko podusíme. Potom pridáme špenát a dusíme ešte 3
minúty. Zalejeme vývarom a keď zovrie, pridáme hrášok a varíme
15 minút. Polievku odstavíme zo šporáka a ešte do horúcej
zamiešame žĺtok rozmiešaný v smotane. Dochutíme soľou, čiernym
korením a cukrom. Nakoniec do polievky vmiešame posekaný ľubovník.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára