Údený
bravčový bôčik (500 g) uvaríme do mäkka a nakrájame ho na
kocky. Z namočených bielych fazúľ (500 g) zlejeme vodu a fazuľu
uvaríme do mäkka vo vode, v ktorej sa varil bôčik. Na 2 PL
bravčovej masti rozpražíme polovicu nadrobno nakrájanej veľkej
cibule, hrubo nastrúhanú mrkvu (150 g), petržlen (150 g), pridáme
nakrájané mäso a všetko chvíľu podusíme. Po osolení a pridaní
mletého čierneho korenia, pridáme zmes k dovárajúcim sa
fazuliam, zamiešame a chvíľu znovu povaríme. Starší (včerajší)
chlieb (250 g), nakrájame na väčšie kocky, pridáme do polievky
zároveň s druhou polovicou nadrobno nakrájanej cibule a už len
chvíľu prehrievame na miernom ohni a podávame s nakrájanou
petržlenovou a ligurčekovou vňaťou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára