100
g mladého hrášku, soľ, 250 g paradajok, 500 g šampiňónov, 100
g oravskej slaniny nakrájanej na plátky, viazanička pažítky, 2
PL oleja, 2 ČL byliniek, 2 PL worcesterskej omáčky, 3 PL octu,
mleté čierne korenie
Strúčiky
mladého hrášku umyjeme a povaríme 8 minút v mierne osolenej
vode. Zlejeme a prepláchneme studenou vodou. Paradajky umyjeme,
prerežeme na 4 časti, vyberieme jaderník a nakrájame na hrubšie
rezance. Slaninku nakrájame na malé kocky, šampiňóny umyjeme a
nakrájame na plátky, umytú pažítku na kolieska. Slaninku
opražíme na troche oleja do chrumkava, pridáme šampiňóny,
bylinky, červenú papriku a na prudkom ohni za stáleho miešania
opekáme 3-6 minút. Šampiňóny zalejeme worcesterskou omáčkou,
dáme do misy a necháme trochu vychladnúť. Pridáme paradajky,
strúčiky hrášku, pažítku, dochutíme octom, soľou a korením.
Pred podávaním zľahka premiešame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára