300
g zelenej fazuľky, soľ, 150 g mladej cibuľky, ½ viazaničky
petržlenovej vňate a bazalky, výhonok rozmarínu, šťava
a kôra z 14 citróna, 5 PL vínneho octu, mleté čierne
korenie, strúčik cesnaku, 7 PL olivového oleja, konzerva bielej
fazule, 300 g rajčiakov, konzerva tuniaka
Očistené
a umyté fazuľové struky rozkrojíme na polovicu a varíme
v posolenej vode 15 minút. Fazuľku scedíme necháme
vychladnúť a použijeme do šalátu alebo vložíme do
mikroténového vrecúška a do mrazničky, aby sme ju mohli
použiť do šalátu inokedy. Očistenú, umytú mladú cibuľku
nakrájame na tenké krúžky, pridáme bylinky, citrónovú šťavu,
nastrúhanú citrónovú kôru, ocot a zamiešame. Potom zmes
osolíme, okoreníme, pridáme rozotretý cesnak, olivový olej
a nálev ochutíme. Odkvapkanú bielu fazuľu a fazuľové
struky dáme do misky, zalejeme nálevom a zamiešame. Necháme
hodinu stáť. Umyté rajčiaky nakrájame na štvrtiny, odkvapkaného
tuniaka rozdrobíme, bazalku najemno pokrájame a spolu
s nakrájanými rajčiakmi opatrne primiešame k fazuľovej
zmesi. Šalát necháme ešte raz 30 minút stáť. Podľa potreby
ochutíme soľou, korením a octom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára