pohár
suchej šarlátovej fazule, 30 g masla, pór, 125 g drobných
šampiňónov, 1 ČL karí korenia, 410 g konzervovaných rajčiakov,
3 poháre vody, 2 kocky zeleninového bujónu, 1 PL posekanej
petržlenovej vňate
Fazuľu
zalejeme vriacou vodou, po hodine ju scedíme. Dáme ju do hrnca,
znovu zalejeme vriacou vodou, uvaríme domäkka a zlejeme. Na masle s
karí korením opražíme na kolieska pokrájaný pór, pokrájanú
mrkvu a šampiňóny. Pridáme fazuľu, roztlačené rajčiaky aj so
šťavou, vodu a pokrájané kocky bujónu. Necháme zovrieť a na
miernom ohni varíme, kým fazuľa nezmäkne. Pred podávaním
pridáme petržlenovú vňať.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára