500
g bielej fazule, 100 ml oleja, 200 g paradajok, 4 cibule, 4 strúčiky
cesnaku, 2 sušené štipľavé feferónky, 1 čajová lyžička
mletej červenej papriky, mäta, pol viazaničky petržlenovej vňate,
1 lyžica múky, mleté čierne korenie, soľ.
Fazuľu
cez noc namočíme do vody. Na druhý deň ju precedíme a uvaríme,
nie však príliš domäkka. Vodu, v ktorej sa fazuľa varila,
zlejeme a malé mmožstvo odložíme. Na oleji opražíme nakrájanú
cibuľu a primiešame mletú červenú papriku. K cibuľovému
základu pridáme nakrájané paradajky, cesnak a zaprášime múkou.
Všetko spolu dobre zamiešame, pridáme fazuľu a podlejeme vodou, v
ktorej sme fazuľu varili. Ochutíme nadrobno nakrájanými
feferónkami, soľou, mletým čiernym korením a necháme prejsť
varom. Potom fazuľu rozdelíme do viacerých hlinených misiek. Do
každej misky nalejeme 1 lyžicu oleja a navrch nasypeme mätu a
nasekaný cesnak. Misky dáme do rúry a pri teplote 180 stupňov
zapekáme asi 20 minút. Podávame s tenkými opečenými pikantnými
klobásami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára