½
baranieho mäsa zo stehna, 10 g masti, ¼ kg údeného bôčika, soľ,
mleté čierne korenie, 350 g suchej fazule, 100 g rajčiakového
pretlaku, 30 g kečupu, 10 g cukru, 60 g údenej slaniny
Bielu
fazuľu preberieme, umyjeme, na noc namočíme do studenej vody, dáme
variť a pridáme k nej umytý bôčik, baranie mäso prešpikované
údenou slaninou a pokrájané na kúsky, posolené, okorenené a
opečené na masti. Prikryté dusíme 2 hodiny. Keď sú už fazuľa
i mäso mäkké, mäso vyberieme a do fazule pridáme rajčiakový
pretlak, kečup, zamiešame a ešte chvíľu podusíme. Pridáme
toľko vývaru, aby fazuľa bola šťavnatá. Nakoniec pridáme soľ,
čierne korenie, cukor. Fazuľu dáme na misu, obložíme pokrájaným
údeným bôčikom a baraním mäsom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára