Hrášok vylúpte do misy. Šalotky očistite, rozoberte na jednotlivé časti a nadrobno pokrájajte. Šalátové listy oddeľte od hlúbu, umyte a osušte. Pevne ich stočte a pokrájajte priečne na hrubšie plátky. Lístky paliny poodtŕhajte zo stopiek. V hrnci rozpustite maslo. Pridajte šalotky, miešajte a duste 2 – 3 minúty domäkka, nie však dohneda. Pridajte hrášok, vývar, cukor, dochuťte. Uveďte do varu, premiešajte a pomaly varte 12 – 20 minút, kým hrášok takmer zmäkne. Pridajte lístky šalátu a paliny. Nádobu prikryte a pomaly varte domäkka 5 minút. Trocha hrášku si odložte na ozdobenie. Polievku rozmixujete na hladkú masu. Vlejte späť do hrnca, vmiešajte smotanu a citrónovú šťavu. Nechajte zovrieť a podľa chuti prikoreňte.
Tip – Podávajte horúce s parmezánovými oblátkami, ozdobené zvyšným hráškom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára