400
g špagiet, 100 g nastrúhaného údeného syra, 50 g údenej
slaniny, 200 g vylúpaného zeleného hrášku, 4 lyžice
paradajkového pretlaku, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, mäsový
vývar, 1 lyžica nadrobno nakrájanej zelenej petržlenovej vňate,
mleté čierne korenie, soľ
Špagety
uvaríme v osolenej vode, precedíme a necháme odkvapkať. Údenú
slaninu nakrájame na malé kocky a rozpražíme. Pridáme nadrobno
nasekanú cibuľu, rozotretý cesnak a zelený hrášok.Okoreníme a
krátko opražíme. Podlejeme trochou mäsového vývaru, primiešame
paradajkový pretlak a udusíme.Udusený hrášok premiešame s
uvarenými špagetami, posypeme nastrúhaným syrom a petržlenovou
vňaťou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára