150
g nakrájanej koreňovej zeleniny, 1 menšiu cibuľu, 3 strúčky
cesnaku, celé čierne a nové korenie a bobkový list varíme, kým
nie je zelenina mäkká. Potom vložíme očistenú rybu alebo
rybacie hlavy (do 1 kg hmotnosti) a tiež varíme, kým nie je mäso
celkom mäkké. Potom polievku precedíme, kosti vyberieme, zeleninu
a kúsky mäsa vložíme naspäť do polievky a primiešame do nej
múku (1 PL) rozmiešanú v pol litri kyslej smotany. Vložíme do
nej ak máme, aj na troche masti opražené mliečie alebo ikry. Na
záver vložíme do polievky 150 g uvarenej veľkej bielej fazule,
chvíľu povaríme, trochu okyslíme citrónom a posypané
petržlenovou vňaťou podávame s pokrájanou a opraženou žemľou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára