Uvaríme
250 g tmavej fazule. Fazuľu vyberieme z vody v ktorej sa varila a
vložíme do nej najmenej 500 g údených rebierok, celú ošúpanú
cibuľu, 1 hlávku obieleného cesnaku a necháme variť na miernom
ohni. Dve mrkvy, jeden petržlen, kúsok zeleru a dva- tri zemiaky
rozkrájame na kocky, popražíme na lyžici bravčovej masti,
zasypeme 2 lyžicami hladkej múky a jednou lyžicou sladkej alebo
pološtipľavej mletej papriky, chvílu popražíme a pridáme do
polievky pred dovarením mäsa. V zeleninovej sezóne môžeme
pokrájať do polievky aj 2 – 3 papriky a paradajky. Z mäkkých
rebierok pooberáme mäso, pokrájame ho a vložíme naspäť do
polievky. Z rezancového cesta nakrájame široké rezance (môžu
byť aj cestoviny), uvaríme ich a vložíme do polievky. Nakoniec
pridáme biele víno, mleté čierne korenie a podľa potreby
dosolíme. , Varecha by mala v polievke stáť, alebo iba veľmi
pomaly padať!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára