250
g suchej fazule ,220 g hlivy alebo iných húb , väčšiu cibuľu ,
2 strúčiky cesnaku ,zelenú papriku, 1/2 kl čili korenia, 1/4 kl
mletej rasce , 2 PL sójovej omáčky , soľ ,,petržlenovú vňať
Namočenú
fazuľu uvaríme.Na oleji opražíme cibuľu, pretlačený cesnak,
fazuľu a nakrájané huby. Osolíme, okoreníme a pomaly
dusíme.Pridáme na pásiky nakrájanú papriku, petržlenovú vňať
a len krátko povaríme, aby paprika veľmi nezmäkla. Podávame s
chlebom alebo ryžou. Na záver varenia môžeme do zmesi pridať 2
PL kečupu a štipku mletého čierneho korenia. Ak nemáme radi
pikantné jedlá, vynecháme čili a použijeme sladkú červenú
papriku.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára