400
g cícera, 0,25 l sladkej smotany, lyžica citrónovej šťavy, soľ,
pomleté čierne korenie, lyžička mletej rasce, vajce, 2 baklažány,
8 lyžíc olivového oleja, konzerva rajčiakov, červená feferónka,
2 bobkové listy, cukor, 10 g masla, 50 g parmezánu, lyžica vňate
Cícer
necháme odkvapkať, spolu so smotanou a citrónovou šťavou
dáme do hrnca a necháme variť 15 minút. Pridáme soľ,
čierne korenie a rascu. Cícer rozmixujeme na pyré. Vmiešame
vajce a zakryté odložíme. Baklažány po dĺžke nakrájame,
každý na 4 plátky, ochutíme soľou a čiernym korením. Na
panvici opečieme v olivovom oleji a dáme odkvapkať na
papier. Rajčiaky s 0,2 l vody, feferónku a bobkovým
listom povaríme 15 minút. Dochutíme soľou, čiernym korením
a štipkou cukru. Do vymastenej nákypovej formy položíme
vedľa seba 2 plátky baklažánu. Potrieme ich rajčiakovou omáčkou
a natrieme jednu tretinou cícerového pyré. Zakryjeme plátkami
baklažánu, opäť natrieme a priložíme ďalší plátok, až
tretiu nátierku zakryjeme štvrtým plátkom. Prilejeme zvyšnú
rajčiakovú omáčku. V predhriatej rúre pri 200 stupňoch na
strednom rošte pečieme 30 minút. Syr postrúhame nahrubo a 15
minút pred dopečením baklažán posypeme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára