60
g fazule., 6 g hladkej múky., 10 g slnečnicového oleja., 1/2
cibule., 40 g egalizovaného mlieka., 1 bobkový list., ocot.,
neenergetické tekuté sladidlo., 400 g vývaru z kostí., soľ.,
Očistenú,
prebratú a umytú fazuľu, deň vopred namočenú vo väčšom
množstve vody, uvaríme do mäkka v tej istej vode až do
rozvarenia. Očistenú cibuľu pokrájame, speníme na tuku, pridáme
múku, zamiešame, popražíme, zalejeme vlažným vývarom z kostí,
posolíme, pridáme pár kvapiek sladidla, bobkový list a mlieko,
dáme do uvarenej fazule a uvaríme. Pretrieme a dochutíme octom.
Môžeme pridať pokrájaný uvarený párok, klobásu alebo uvarené
údené mäso (vývar z neho použijeme namiesto vývaru z kostí).
Pridané mäso nie je započítané v energetickej hodnote!
1
porcia 715 kJ – 170 kcal., B – 7,5 g., T – 5,9 g., S – 22,5
g.,
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára