60
g šošovice., 10 g hladkej múky., 10 g slnečnicového oleja., 1/2
cibule., 1 strúčik cesnaku., 600 g vývaru z kostí., soľ.,
Prebratú
a umytú šošovicu namočíme aspoň na 12 hodín do vody. Uvaríme
ju v tej istej vode. Keď je už mäkká, pripravíme si svetlú
cibuľovú zápražku (cibuľu pokrájame nadrobno), pridáme cesnak
rozotretý so soľou, zriedime vývarom z kostí a dobre
povaríme. Ochutíme a ak treba, dosolíme. Môžno pripraviť aj na
kyslo s pridaním 1/2 dl kyslej smotany a octu podľa chuti. Hodnoty
živín a energie tohoto tohto spôsobu nie sú uvedené!
1
porcia 773 kJ – 175 kcal., B – 8,3 g., T – 5,4 g., S –
24,0 g.,
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára