štvrtok 1. septembra 2016

Šošovicová dia polievka

60 g šošovice., 10 g hladkej múky., 10 g slnečnicového oleja., 1/2 cibule., 1 strúčik cesnaku., 600 g vývaru z kostí., soľ.,
Prebratú a umytú šošovicu namočíme aspoň na 12 hodín do vody. Uvaríme ju v tej istej vode. Keď je už mäkká, pripravíme si svetlú cibuľovú zápražku (cibuľu pokrájame nadrobno), pridáme cesnak  rozotretý so soľou, zriedime vývarom z kostí a dobre povaríme. Ochutíme a ak treba, dosolíme. Môžno pripraviť aj na kyslo s pridaním 1/2 dl kyslej smotany a octu podľa chuti. Hodnoty živín a energie tohoto tohto spôsobu nie sú uvedené!

1 porcia 773 kJ – 175 kcal., B – 8,3 g., T – 5,4 g., S – 24,0 g.,

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára