pondelok 6. mája 2013

Bulharská fazuľa s opečenou klobásou

300 g bielej fazule, soľ, 2 bobkové listy, 2 cibuľa, 3 zelené papriky, 2 paradajky, 2 lyžice paradajkového pretlaku, mleté čierne korenie, cukor, 200 g údenej klobásy, olej
Vopred namočenú fazuľu scedíme, vložíme do čistej vody, osolíme a varíme takmer domäkka. Na rozohriatom oleji speníme očistenú, nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme očistené pokrájané papriky, pokrájané paradajky, fazuľu a necháme zovrieť.Zalejeme vývarom z fazule, pridáme bobkové listy, paradajkový pretlak, okoreníme a uvaríme domäkka. Ochutíme cukrom a podávame s opečenou klobásou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára