pondelok 6. mája 2013

Šošovicová polievka s bielym vínom

150 g šošovice, 0,5 cibule, 50 g mrkvy, 50 g petržlenu, kocku masoxu, 100 ml bieleho vína, 80 g klobásy, 4 zrnká celého čierneho korenia, soľ
Prebratú umytú šošovicu namočte na 2 hod. do vody. Potom prepláchnite a scedenú nasypte do hrnca, zalejte vodou a dajte variť. Pridajte očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu, očistenú, na kocky nakrájanú zeleninu. Polievku trochu osoľte, okoreňte celým korením a uvarte takmer domäkka. Masox rozmiešajte v 100 ml horúcej vody, vlejte do polievky, pridajte víno, nakrájanú klobásu, premiešajte a uvarte domäkka.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára