pondelok 6. mája 2013

Fazuľa na paprike

300 g suchej fazule, 60 g masla, cibuľa, mletá červená paprika, 2 lyžice hladkej múky, 3 lyžice pikantného kečupu, lyžica sušenej bazalky, 2 strúčiky cesnaku, 1,5 dcl kyslej smotany, soľ
Prebratú, umytú a deň vopred namočenú fazuľu uvaríme domäkka v tej istej vode, v ktorej bola namočená. Uvarenú fazuľu scedíme. V rozohriatom masle speníme očistenú cibuľu pokrájanú na kolieska, pridáme mletú červenú papriku a múku, opražíme a zalejeme vodou z fazule. Potom primiešame uvarenú fazuľu, kečup, bazalku, pretlačený cesnak a povaríme 10 minút. Nakoniec prilejeme kyslú smotanu, osolíme a povaríme. Podávame s čiernym chlebom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára