Údené
koleno uvaríme, vyberieme, vykostíme a mäso pokrájame na malé
kocky. Do vývaru z kolena dáme variť 200 g deň predtým namočenej
fazule rôznych druhov, spolu s 2 celými cibuľami, do ktorých sme
zapichli po 2 klinčekoch. V polovici varenia pridáme na malé kocky
nakrájané 3 zemiaky, 1 mrkvu sušené huby a slivky. Pred koncom
pridáme do hrnca 1 celú gombaseckú klobásu. Po odstavení z ohňa
klobásu vyberieme, nakrájame na štvrť-krúžky a spolu s mäsom
dáme späť do hrnca k polievke. Do smotany na šľahanie (2dc)
pridáme 1 ČL hladkej múky, riadne zamiešame, vlejeme do hrnca,
uvedieme do varu a odstavíme. Mierne ochladenú polievku podávame s
trochou koňaku, ktorý nakvapkáme až do taniera.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára