piatok 16. septembra 2016

Nežná fazuľová polievka Paľa Mikulíka

Údené koleno uvaríme, vyberieme, vykostíme a mäso pokrájame na malé kocky. Do vývaru z kolena dáme variť 200 g deň predtým namočenej fazule rôznych druhov, spolu s 2 celými cibuľami, do ktorých sme zapichli po 2 klinčekoch. V polovici varenia pridáme na malé kocky nakrájané 3 zemiaky, 1 mrkvu sušené huby a slivky. Pred koncom pridáme do hrnca 1 celú gombaseckú klobásu. Po odstavení z ohňa klobásu vyberieme, nakrájame na štvrť-krúžky a spolu s mäsom dáme späť do hrnca k polievke. Do smotany na šľahanie (2dc) pridáme 1 ČL hladkej múky, riadne zamiešame, vlejeme do hrnca, uvedieme do varu a odstavíme. Mierne ochladenú polievku podávame s trochou koňaku, ktorý nakvapkáme až do taniera.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára