nedeľa 18. septembra 2016

Baranina s fazuľou

½ baranieho mäsa zo stehna, 10 g masti, ¼ kg údeného bôčika, soľ, mleté čierne korenie, 350 g suchej fazule, 100 g rajčiakového pretlaku, 30 g kečupu, 10 g cukru, 60 g údenej slaniny
Bielu fazuľu preberieme, umyjeme, na noc namočíme do studenej vody, dáme variť a pridáme k nej umytý bôčik, baranie mäso prešpikované údenou slaninou a pokrájané na kúsky, posolené, okorenené a opečené na masti. Prikryté dusíme 2 hodiny. Keď sú už fazuľa i mäso mäkké, mäso vyberieme a do fazule pridáme rajčiakový pretlak, kečup, zamiešame a ešte chvíľu podusíme. Pridáme toľko vývaru, aby fazuľa bola šťavnatá. Nakoniec pridáme soľ, čierne korenie, cukor. Fazuľu dáme na misu, obložíme pokrájaným údeným bôčikom a baraním mäsom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára