nedeľa 18. septembra 2016

Zemiakovo šošovicový horúci hrniec

¾ pohára šošovice, 5 zemiakov, 1 PL oleja, 2 cibule, 2 mrkvy, 3 kúsky zeleru, 3 strúčiky cesnaku, 1 ČL karí korenia, 5 dobre zrelých rajčiakov, 2 kocky zeleninového bujónu, pohár vody, 2 PL rajčiakového pretlaku, 2 PL posekanej petržlenovej vňate, 15 g masla, ¼ ČL mletej červenej papriky, soľ
Šošovicu nasypeme do vriacej vody, a na miernom ohni neprikrytú varíme 10 minút, zlejeme ju do sita a necháme odkvapkať. Zemiaky uvaríme v šupke. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, roztlačený cesnak, pridáme na kocky pokrájanú mrkvu a zeler a za stáleho miešania varíme 5 minút. Vmiešame karí korenie a varíme minútu. Potom pridáme ošúpané a pokrájané rajčiaky, pokrájané kocky zeleninového bujónu, vodu a pretlak a necháme zovrieť. Na miernom ohni dusíme 15 minút. Primiešame šošovicu a posekanú petržlenovú vňať. Všetko preložíme do vľkej ohňovzdornej nádoby. Navrch poukladáme na kolieska pokrájané zemiaky, ktoré omastíme roztopeným maslom, osolíme a posypeme mletou paprikou. Pečieme v stredne teplej rúre, kým zemiaky mierne nezhnednú. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára