piatok 16. septembra 2016

Račišdorfská fazuľová polievka

Uvaríme 250 g tmavej fazule. Fazuľu vyberieme z vody v ktorej sa varila a vložíme do nej najmenej 500 g údených rebierok, celú ošúpanú cibuľu, 1 hlávku obieleného cesnaku a necháme variť na miernom ohni. Dve mrkvy, jeden petržlen, kúsok zeleru a dva- tri zemiaky rozkrájame na kocky, popražíme na lyžici bravčovej masti, zasypeme 2 lyžicami hladkej múky a jednou lyžicou sladkej alebo pološtipľavej mletej papriky, chvílu popražíme a pridáme do polievky pred dovarením mäsa. V zeleninovej sezóne môžeme pokrájať do polievky aj 2 – 3 papriky a paradajky. Z mäkkých rebierok pooberáme mäso, pokrájame ho a vložíme naspäť do polievky. Z rezancového cesta nakrájame široké rezance (môžu byť aj cestoviny), uvaríme ich a vložíme do polievky. Nakoniec pridáme biele víno, mleté čierne korenie a podľa potreby dosolíme. , Varecha by mala v polievke stáť, alebo iba veľmi pomaly padať!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára